Vakumlu kürtaj nasıl yapılır

Vakumlu kürtaj nasıl yapılır aklınızda soru işareti kalmaması için bu yazıyı okuyun. Cerrahi olarak isteğe bağlı gebelikleri dokuları kesmeden, dikmeden, yakmadan sonlandırmak mümkündür, yani kürtaj yorumlarında okuduğunuz gibi rahim içi endometrium tabakasına kesici alet dokundurmadan bu işlem gayet pratik bir şekilde uygulanabilir. Adım adım kürtajın nasıl yapıldığını konuşacak olursak ; tabiki vakum kürtajdan bahsediyorum, 10 haftayı geçmemiş bir gebelikte hala geri dönüş yolu açık bulunuyor, ama bu limiti bir gün bile aşarsanız ciddi hapis cezalarından dolayı gebelikten kurtulmanız imkansız hale gelir, gebelik haftanızın 10 haftayı geçmediğimi varsayarak anlatıma devam edelim. Doktorla görüşmenizden sonra ultrason cihazı ile gebelik kesesi tespit edilir ve yapılan ölçümlerle sizin zikrettiğiniz son adet tarihi arasında korelasyon kurulur, herşey uygun ise kürtaj için hazırlık yapılır, vajina girişi antiseptik solusyonla yıkanır, rahim girişine lokal anestezik madde zerkedilir. Birkaç dakikalık bir sürede işlem yapılacak kısım tamamen uyuşmuş hale gelir, artık hasta acı veya ağrı hissetmeyecektir, buna emin olduktan sonra carmen kanülü denilen ince tüp steril tek kullanımlık poşetten çıkartılır rahim kanalına yerleştirilir, zaten işlemin çoğu bu noktaya kadar tamamlanmış olur. Carmen kanülünün içerideki ucu gebelik kesesine dayanır, dış uca ise vakum pompası takılır, negatif basınç oluşturulduğunda gebelik kesesi tüm içeriği ile birlikte dışarı gelir. Böylece vakumlu kürtaj tamamlanmış olur. Son adımda ise hastaya yeniden ultrason yapılır, rahim boşluğu dikkatlice incelenir ve parça kalmadığından emin olunur.

Kürtajda yaş sınırları 


Eğer ay ve gün olarak 18 yaşınızı doldurmadınız ise yani 19 dan gün almadı iseniz kürtaj olabilmek için anne veya babanızla ( ikisinden biri olabilir ) gelmeniz gerekir , gelemiyorlarsa kendi kimlik kartlarının fotokopisine " kızım ... nın kürtajına izin veriyorum " diye bir yazı imzalayıp elinize vermeleri şarttır. Aile onayı ile kürtaj yaptırabilenin alt sınırı 16 yaştır, ay ve gün olarak 16 yaşı doldurma şartı vardır. Daha küçükler için savcılığa başvuru ve mahkeme kararı gerekir.

Kürtajda evli - bekar farkı


Türk ceza kanununda kesin bir madde olmasada ben dahil birçok jinekolog resmi nikahla evli bayanların kürtaj taleplerinde eşlerinden yazılı onay istiyor, cezası olmasa daha sonradan kürtaj olan kadınların eşlerine durumu anlatmak zor olacağı için kime sorsanız eş onayı isteyecektir. Resmi nikahsız imam nikahlı olanlardan eş onayı, sevgili, sözlü, nışanlı onayı gerekmez.

Kürtaj fiyatları


Sabit bir gebelik sonlandırma ücreti söylemek maalesef mümkün değildir, birçok jinekolog diğerlerinden farklı bir para karşılığı kürtaj yapar, ama sıklıkla gebelik haftasına paralel olarak kürtaj ücretlerinde artış meydana gelir. Güncel kürtaj fiyatlarımız için  dan bilgi alabilirsiniz, yada WhatsApp  den yazarak ulaşabilirsiniz.

Kürtaj yorumları


Kürtaj yaptıran birçok hastanın yorumlarına sitelerimizdeki makalelerin altında rastlayacaksınız.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kürtaj yaptıranların yorumları

Kürtaj olanların yorumları